ONLARCA HİZMETİ 90 GÜNE SIĞDIRDIK
  • 30.09.2019

ONLARCA HİZMETİ 90 GÜNE SIĞDIRDIK

1. Sağlıklı ve temiz bir İspir, sağlıklı gelecektir. Bataklığı kuruttuk. Yıllarca sinek ve ağır kokuların tek sebebi gösterilen ahırlar bölgesindeki bataklığı kurutuk ve temiz su taşıyan şirin bir dereye dönüştürdük.

2. Bozan mahallemizde arazi yolu ve yol güzergâhındaki su geçişlerinin bakım onarım çalışmalarını yaptık. Mescitli Mahallemizin arazi yollarının bakım onarım çalışmalarını tamamladık.

3. Yedigöl Mahallemizde yol güzergahında tıkanan su geçiş kanallarını korge borular döşeyerek yeniledik, bağ, bahçe ve bostanları suya kavuşturduk.

4. Fındıklı, Ahlatlı, Devedağı, Araköy , Ardıçlı, Demirbilek, Göçköy , Öztoprak, Numanpaşa ve Çakmaklı Mahallelerimizde yayla, arazi ve hayvan yataklarına giden tüm yolların bakım onarım çalışmalarını tamamladık. Ayrıca İspir Tortum arası bağlantı yolunda Devedağı Tortum Çataldere güzergahını temizledik.

5. Yol güvenliği için çalışmaya devam ediyoruz. Sıcak asfaltla kaplı cadde ve sokaklarımızda deforme olan ve bozulan yerleri belediye ekiplerimizce asfalt malzemesi kullanarak doldurduk ve araçlara daha güvenli seyretme imkânı sağladık.

6.Cadde ve sokaklarımızda ilaçlama çalışmaları yapıyoruz.  Havaların ısınması ile beraber oluşan sinekler ve haşerelere karşı mücadele ediyor, halkımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşamaları için her akşam merkez mahallelerimizde cadde ve sokaklarımızı kapsamlı bir şekilde ilaçlıyoruz.

7. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Başpınar Karahan bağlantı yolunda çalışmalarımızı tamamlayarak yolu hizmete açtık. Ortaören Mahallemizin yayla yolunda düzenleme çalışmalarını tamamladık.

8. Sırakonaklar Davalı Yaylası yolunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde bazı noktalarda güzergahı da de ğiştirerek yolu daha sağlıklı ve kalıcı hale getirdik.

9.Ulutaş ve Özlüce yayla yolu ile Sırakonaklar Altıntaş Şıkbas Yayla yolu bakımını yaparak yaylacılarımızın hizmetine sunduk.

Başköy Çiçekli Mahallemizde iş makinesiyle yolları temizledik.

10.Başçeşme Mahallemizde sulama kanalları açarak bağ, bahçe ve ekilebilir alanları su ile buluşturduk. İspir Fasulyesi yetiştirerek geçimini sağlayan mahalle halkına belediye olarak gereken desteği vermek bizleri mutlu ediyor. Sulanabilir alanların genişlemesi beyaz petrolümüz ‘İspir Fasulyesi’nin üretimini arttıracak ve ilçemizin gıda sektörü güçlenecektir.

11. Orman vasfından çıkarılan 2B arazilerinde yapılacak kadastro çalışmalarında görev almak üzere Belediye Meclisimizin Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu tarafından mahalle muhtarlarımızla toplantı gerçekleştirerek bilirkişi tespit çalışması yaptık. 12. Yeşilyurt, Düzköy, ve kaynakbaşı'ında tıkanan sulama hattına müdahale ettik. Aksu Otluca Mahallemizin Dancak mevkisindeki evlere araç yolu yapılması konusunda mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda yerinde inceleme yaptık.

13. Yıldıztepe Mahallemizin girişinde perde duvarlar yaparak yolu genişlettik, mahalle camisinin dış cephesini boyattık, umumi WC’lerin fayanslarını, kalebodurlarını, taşlarını yaparak abdestliklerle birlikte daha kullanışlı, modern bir görünüme kavuşturuyoruz, ayrıca burada gasilhane ve morg inşa ediyor, mahallemizin önemli bir ihtiyacını gideriyoruz.

14. Ahlatlı Mahallemizde yol çalışmaları gerçekleştirdik, iş makinesi ile yeni yol açtık. Elmalı Mahallemizde sulama hattında meydana gelen tıkanıklıkları açma ve kanal bakımı çalışmaları gerçekleştirdik.

15. Karakamış Mahallemizin girişindeki dar yolu genişletiyoruz. İş makinesi çalıştırmak suretiyle yolun altına taşlarla istinat duvarı yapıyor, hafriyat ve taş aldığımız yolun üst kısmında ise şev basamak oluşturarak yolu sağlıklı ve güvenli hale getiriyoruz.

16. Karakamış Mahallemizin Sarıçay mezrasında okul binası önündeki alanı iş makinesi ile hafriyat alıp dolgu yapmak suretiyle genişlettik, araçların rahat bir şekilde park etme ve dönüş yapabilmesine imkânı sağladık. 17. Yeşilyurt Mahallemizde yol güzergahında döşenmiş ve zamanla ezilerek tıkanmış su borularını iş makinesiyle çıkartarak yeniledik. Hem yolu sağlamlaştırdık hem de araziye su geçişini sağladık.

18. Aşağı Özbağ Mahallemizde cami yanındaki evlere su çekmesi nedeniyle betonla su kanalı yaptık, üzerini demir ızgaralarla kapatarak su kanalını hem sağlıklı hale getirdik hem de evleri sudan kurtarmış olduk.

19. Yukarı Özbağ Mahallemizde yayladaki hayvanların su içmeleri için 4 km mesafeden 50’lik boru ile su getirdik, yalaklara akıttık.

20. Madenköprü Mahallemizde tıkanan arazi sulama borularını iş makinesi çalıştırmak suretiyle söküp yeniledik, bağ, bahçe ve bostanları suya kavuşturduk.

21. Aşağı Özbağ Dörtyol mevkiinde, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu yerde Belediyemiz tarafından daha önce yapılmış olan bay - bayan umumi WC’lerin bakım onarım işlerini yaptık.

22.Armutlu ve Çiçekli Mahallelerimizin tıkanan ve kullanılmaz hale gelen arazi sulama suyu kanallarını iş makinesi ile açarak halkımızın hizmetine sunduk.

23. Değirmenli Mahallemizde bağ, bahçe ve tarla sulama suyunun bağlandığı derede tıkalı savacağı açtık, suyun fazlasını tahliye ederek dolguyu temizledik ve arazileri su ile buluşurduk.

24. Yedigöze Mahallemizde hayvanların otlak alanlara çıkabilmeleri için arazi yolu açarak halkımızı mutlu kılmak adına önemli bir ihtiyacı gidermiş olduk.

25. Öztoprak Mahallemizde kullanılmaz hale gelen sulama kanalları iş makinelerimiz vasıtasıyla açılarak bağ bahçe ve tarlalar su ile buluşturuldu.

26.Özlüce Mahallemizde yol genişletme çalışmaları kapsamında perde duvar inşaatı için iş makinesi çalıştırıldı, yola şev yapıldı, dereye büz döşendi.

27 .Geleceğimizin şampiyonları gençlerimize spor malzemesi yardımı yaptık.

28. İspir Yukarı Mahalle Toki ve Ganis Evleri arası 3 km sulama kanalı çalışması tamamlandı.