YEDİ ASIRLIK İSPİR PANAYIRI DÜNYAYA AÇILIYOR
  • 03.06.2019

YEDİ ASIRLIK İSPİR PANAYIRI DÜNYAYA AÇILIYOR

BAYRAM ÖNCESİ TÜM HEMŞERİLERİMİZE MÜJDE!

Daha önce Karşıyaka Mahallesi Çamlıca yolu üzerindeki yamaçta bulunan panayır yeri, Gülhas Mahallesi’nde Çoruh’un kenarına indirilerek uluslararası kimlikli, tüm Avrasya coğrafyasından ülkelerin kültür sanat toplulukları, iş çevreleri, politikacıları ve vatandaşlarının, ülkemizin muhtelif yerlerinden davetlilerin, basının, bürokratların, iş insanlarının katılımlarında büyük bir fuar niteliğinde bir çalışmaya dönüştürülüyor. 23 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihleri arasında 10 gün süreyle açık kalacak olan “Uluslararası Tarihi İspir Panayırı” Erzurum ve İspir’in doğal, tarihi, kültürel, turistik ve ticari potansiyeli hakkında dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlandı. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyet ve Topluluklarının katılacağı panayırda İspir ve Erzurum en kapsamlı şekilde tanıtılacak. Görkemli Giriş Takı geçilerek ulaşılacak olan 5 dekarlık Etkinlik Platosunda biri büyük, ikisi orta boy olmak üzere üç Protokol Otağı bulunacak. Ortadaki Büyük Otağ, Türkiye ve bağımsız Türk devletlerine, diğer ikisi Özerk Türk Cumhuriyet ve Topluluklarına tahsis edilecek. Platonun kuzey cephesine kurulacak Resmi Kurum Tanıtım Stantları, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli resmi kurum ve kuruluşlara ayrılacak. Platonun orta alanına iki sıra halinde kurulacak Ticari Stantlarda, panayıra anlamını katan ticari faaliyetler yürütülecek, yedi asırlık panayırın kadim geleneği modern yüzüyle hayat bulacak. Etkinlik alanına kurulacak Okhane, Hathane ve Kilimhane’de, geleneksel Türk sanat ve zanaat ürünleri üretilerek tanıtılacak. Platonun batı cephesine kurulacak olan Etkinlik Sahnesinde her akşam konser, sahne gösterisi ve sinema filmi gösterimleri yapacağız. Gündüz saatlerinde sahneyi yerel sanatçılar ve dans topluluklarına tahsis edeceğiz. Sahnenin hemen bitişiğine Kulis çadırı kurulacak. Ambulans, İtfaiye ve Portatif Tuvaletler, panayıra gelen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için her an hazır tutulacak. Protokol Otağlarının doğusuna kurulacak Atlı Spor ve Boğa Güreşi Alanında, atlı okçuluk gösterileri, cirit ve boğa güreşleri icra edilecek. Platonun doğu sınırına kurulacak Lunapark’ta çocuklar gönüllerince eğlenecek, sirk gösterileri de bu alanda gerçekleştirilecek. Düzenlenecek çalıştay ve forumlarda Erzurum, İspir ve Türkiye’nin turizm ve ticaret potansiyeli enine boyuna tartışılacak. İspir Panayırının ülke ve dünya kamuoyunda bilinirliğini sağlamak amacıyla logo, slogan ve medya stratejisi geliştirilecek; tanıtım filmi ve Panayır Şarkısı hazırlanacak. Burada alan temizliyi yapılarak hazırlıklar başlatıldı.