11. İSPİR PANAYIR MEYDANI BOĞA GÜREŞLERİ YAPILDI
  • 29.04.2019

11. İSPİR PANAYIR MEYDANI BOĞA GÜREŞLERİ YAPILDI

İspir Belediyesi ve İspir Gelenek ve Görenekleri Yaşatma Derneği tarafından 11. si düzenlenen İspir Panayır Meydanı Boğa Güreşleri Festivali 6 kategoride yapılan güreşlerle tamamlandı. 2 gün devam eden ve diğer il ve ilçelerden de katılan toplamda 95 boğanın güreştiği festivalde 49 bin lira para ödülü dağıtıldı. Başboy’da İspir Bahçeli Mahallesi’nden Abdullah Köz’e ait Baba Cindar lakaplı 760 kg ağırlığındaki boğa, Artvin Yusufeli’nden katılan Kılıçkaya Kasap’a ait boğayı yenerek şampiyon oldu ve 9.600 lira ödül kazandı.

Etkinliğe, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, belediye başkan vekilleri, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sertkaya, İspir Gelenek ve Görenekleri Yaşatma Derneği Başkanı Temel Aktaş, İspirli işadamları, esnaflar ve 2 bini aşkın güreşsever katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, güzel bir arena yapılacağını söyledi. Kültür ve sanatın bir milletin geçmişiyle kurduğu en kıymetli bağ olduğunu vurgulayan Coşkun, bu bağa sıkı sıkıya tutunan milletlerin geleceğe daha bir ümit ve güvenle bakabileceğini ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür eden Coşkun konuşmasını şöyle tamamladı: “Burası bir Boğaçhan Meydanı. Kültür bizim kimliğimiz. Boğa güreşi de bu medeniyet kimliğinin çok önemli bir hassasiyeti ve bunu biz Allah’ın izniyle daim kılacağız.”

Etkinliğin sonunda dereceye giren boğa sahiplerine ödülleri verildi.